Zakwaszenie a sport

Zakwaszenie a sport

Proszek zasadowy dr Auera a sport

Sportowcy są stale “zalewani” kwasami.
Głównym źródłem energii dla mięśni jest glikogen mięśniowy. Aby odbudowywać zapasy glikogenu, bardzo ważną rolę w żywieniu sportowców
odgrywają węglowodany.
Końcowym produktem przemiany węglowodanowej przy wyzwalaniu energii są kwasy : pirogronowy i mlekowy. Dodatkowo organizm
sportowca zakwaszany jest przez związki ketonowe, produkty utleniania tłuszczy.
Zdolność organizmu do neutralizowania kwasów przedostających się do krwi zależy od rezerwy alkalicznej organizmu. W budowaniu rezerwy
alkalicznej szczególnie ważne jest dostarczanie pożywienia bogatego w pierwiastki zasadowtwórcze tj: wapń (Ca), potas (K), magnez (Mg),
żelazo (Fe). W rezultacie wydolność organizmu ulegnie zwiększeniu i pomoże osiągnąć lepsze wyniki.

Proszek dr Auera :
neutralizuje nadmiar kwasów powstających podczas intensywnego wysiłku fizycznego
zapobiega powstawaniu zakwasów
zwiększa wydajność oraz efektywność pracy naszych mięśni
zapobiega przetrenowaniu
wspomaga regeneracje mięśni

Sposób użycia dla sportowców:
1 pełną łyżeczkę proszku zasadowego dr Auera rozpuścić w szklance wody (250 ml) zarówno przed jak i po treningu

Zobacz źródło informacji:

depresin sklad I lutenea opinie forum I grow ultra skład I ravestin opinie forum

Dodaj komentarz